sâmbătă, 12 octombrie 2013

Flickr Mass Uploader

I wrote this small utility to take advantage of the 1TB of storage offered FREE by Flickr.
This offer is great and it makes for an convenient way to keep a backup of your photo collection safe and accessible in the same time. But there was no application (at least not at the time I wrote this) that satisfactory ships a big collection of photos to Flickr automatically.

Flickr Mass Uploader does exactly that. It lacks the sophistication of other similar tools but it is more robust and does not crash (at least on the test machine!) at all. Biggest upload I tried it was over 20GB in size and it took more than two days to complete but it worked without any intervention.

The application first asks to authenticate, which is a two step process that assures that your credentials are never transferred to the program. You only provide a token to the program that it uses to authenticate with Flickr. The token is lost and authentication needs to be made again if any change is made to the program (even if you move it to another location). The program does not requests delete privileges on Flickr nor it requires write permission in the directory from where it uploads the pictures. This is to ensure that no information is lost even in unforeseen scenarios.

The program can only handle one extension at a time. So if you have multiple extensions for your pictures you have to run it for every extension to upload all your pictures.

The program will upload the pictures in new directories in sets that it creates (with the same name as the folders). For the folders that a set with the same name already exists, new pictures will be uploaded to that set.

There is also a sort button which sorts the content on Flickr: the sets are sorted alphabetically and photos are sorted inside a set.


The support for multiple directories can be added using collections. This is on the to-do list for a future release if this application will generate enough interest.

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Despre rosii si munti

     De cateva zile este mare agitatie pe tema legii pe care infectii care ne conduc au incercat sa o treaca mai "neobservata" prin parlament. Numai ca surpriza: opinia publica s-a inflamat mult mai mult decat isi facusera ei calculele. Asa ca am avut parte de tot felul de balbaieli mediatice, care intr-o tara normala ar fi dus la demisia bovinei in cauza.
     Tot acum s-a vazut si ce "oneste" si pline de "spirit civic" sunt si Antenele. Aici s-au putut vedea cele mai gretoase reclame favorabile hotiei care se incearca. Si tot aici s-a putut vedea si cat de impartial observator al circului romanesc e Mircea Badea. Acelasi Mircea Badea care striga acum ceva timp ca lumea din strada trebuie ascultata, atunci cand strada era cea din fata casei guzganului principal, Basescu, cu aceasta ocazie are un alt text: cum ca e prea interesata lumea din Bucuresti de subiect, comparativ cu cei de acolo, din Rosia Montana. Si pe langa asta mai abereaza si ceva despre ca nu sunt strazi in zona si nu se poate face turism...
     Acum trebuie sa ai mintea cat o aluna ca sa te astepti ca o mana de oameni de la Rosia Montana, majoritatea oameni fara instruire si fara prea multi bani, sa puna pe primul plan protectia mediului inconjurator (fata de o activitate pe care cu siguranta nici nu o inteleg foarte bine - ca nu prea cred ca galgaie Rosia Montana de chimisti de top), inaintea unui loc de munca perceput bine platit - pentru situatia lor economica.
Dimpotriva facand cativa "pasi in spate" putem privi problema in ansamblu, intr-un context mai larg: merita sa se dea unda verde unui asemenea proiect, care odata derulat va aduce un venit modest catorva oameni din zona si destul de putini bani la bugetul de stat pe o perioada destul de scurta - pentru ca doar e vorba de un contract semnat cu statul, adica cat se poate de dezavantajos pentru acesta; in acelasi timp riscurile legate de mediu nu sunt deloc de neglijat - dovada ca in nenumarate tari "civilizate" exploatarile cu cianuri sunt interzise, banii depusi ca si garantii pentru curatarea zonei in urma unor accidente par a fi de cu totul alta dimensiune fata de costurile de limitare a dezastrului in cazul unei deversari accidentale a cianurilor. Pentru statul nostru, pentru noi, nu pare a fi foarte avantajos targul asta cu canadienii... Totusi "noi" nu suntem "ei"! Asta in caz ca mai e cineva cu mintea intreaga care are impresia ca politicienii, oricare ar fi ei, au alt interes decat captusirea portofelelor proprii cat mai bine prin orice mijloace.
    "Nu avem drumuri bune pana acolo, deci locul nu are prea mare valoare turistica". Asta e o alta ineptie: poate nu avem drumuri acum, dar la un moment dat se vor construi si prin Romania... (sper ca inainte ca deplasarea pe drum sa devina un mijloc de deplasare "exotic", cum ar fi "faitonul"). In orice caz, exploatarea aurului la Rosia Montana ar distruge valoarea turistica a zonei pentru foarte mult timp, mult peste data cand vom fi avut drumuri decente pana acolo. In plus, masina nu e singurul mijloc de deplasare: mai sunt destui tineri si nu numai care isi pun rucsacul in spate si parcurg o bucata de drum si fara comfortul unei masini; sau mai sunt si cei care pot ajunge pe acolo cu elicopterul... dar Badea nici nu isi permite timpul pentru a fi in prima categorie, nici banii pentru a fi in cea de-a doua, asa ca a preferat sa dea "o bula din putzul gandirii" in schimb.

PS: astia sunt o parte din "ei":








marți, 10 septembrie 2013

Zbor Strejnic 06.09.2013

Vineri am facut unul din cele mai frumoase zboruri de pana acum cu Cessna 172.
Ziua nu a inceput cel mai grozav, planurile mi-au fost date peste cap de cei de la securitate de pe Baneasa (pentru a nu stiu cata oara???) si nu am putut ajunge la Strejnic la ora la care imi propusesem. Am recurs la mijlocul de transport alternativ: trenul.

Cu o intarziere de o ora am decolat cu YR-MDP impreuna cu unchiul (si tizul), matusa si varul meu cu intentia de a zbura pe valea Prahovei, de a trece pe la Vidraru si apoi pe valea Oltului, Rm. Valcea si inapoi la Strejnic. Intentia era de a face un ocol pana la Vidraru. Pana la urma am modificat putin ruta planificata si am trecut pe la Vidraru si apoi Balea lac fara sa ne intoarcem. Vremea a tinut cu noi, am avut parte doar de cativa cumulus de vreme buna care aveau baza cam pe la varful muntilor. Nu prea ne-au incurcat, in afara de faptul ca au ascuns cu incapatanare crucea de pe Caraiman, pe care nu am zarit-o decat cateva clipe printre nori, desi am facut si o mica intoarcere ca sa o vedem.

Cam in dreptul localitatii Zarnesti ne-am intersectat traiectul de zbor cu al unei Pume care ne-a taiat calea de la stanga la dreapta zburand doar cu putin mai jos decat altitudinea noastra. Contact vizual am avut cu elicopterul de la o distanta de peste 10nm. Cei de la Bucuresti Informare nu ne-au informat despre trafic, iar Puma nu a vorbit deloc cu Bucuresti Informare. As vrea sa cred totusi ca ne-au vazut pe TCAS si nu a fost o supriza faptul ca au trecut pe langa noi si cand eram la travers unul de altul diferenta de inaltime era de max 200ft iar distanta dintre noi, nu mai mare de 2nm... Intalnirea asta mi-a demonstrat inca odata cat de importanta este scanarea continua a spatiului aerian la zborul VFR!

Dar prea multe cuvinte! Sa lasam inregistrarea zborului sa vorbeasca! (fisierul se deschide cu Google Earth sau alte programe care cunosc formatul .kmz)

sâmbătă, 3 august 2013

WRT160NL modding

WRT160NL modding guide

Script repaired

proftpd.conf e in directorul /tmp/proftpd/conf

comanda pt extern e /usr/sbin/iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 21 -j logaccept

iar comanda pt reload proftpd.conf e: top pt aflat PID-ul urmata de kill -HUP PID



ps | grep proftpd - ia linia cu PID-ul

ps | grep proftpd | head -n1 | awk '{print $1}' - ia pid-ul

kill -HUP `pidof proftpd`






-----------------comenzi noi----------------------


/mnt/downloads

ipkg install shadow-groupadd shadow-useradd shadow-usermod shadow-userdel

duminică, 19 mai 2013

Screen Shot utility

I wrote this small ScreenShot utility because I couldn't find one that performed as I desired.
I needed to be able to define a portion of the screen and a hotkey. The utility would sit in the background and every time the hotkey was pressed it saved a image in a predetermined folder with that portion of the screen.

This small program does exactly that.
It works on Windows 7 Ultimate SP1 x64 in single monitor configuration. I did not tested it on any other platform but I suspect it might work on other configurations too.

This open source project helped a lot with the development of this utility.

duminică, 12 mai 2013

Aftershock - an interesting book

Aftershock by Robert Bernard Reich
Download

I'm not an expert by any means but this book seems to tackle the subject of American Economy in a way that any person could understand, even without formal training in the field of economy.
A must read for anyone interested in the economic reality today, not only America's economy.

sâmbătă, 11 mai 2013

JeppTC Android APK

Here is the link for an older version (1.1.1.89) Download
This works with manually added maps.
Last version working with manually added maps is 1.2.0.11
1.2.0.13 doesn't work anymore

luni, 6 mai 2013

Puncte IFR VFR Romania GPX

Acesta este fisierul cu toate punctele din Romania, conform AIP la data 2 mai 2013.
Este in format .gpx si a fost folosit pentru a introduce punctele in softul Naviator
Sper sa va fie de ajutor

duminică, 5 mai 2013

Samsung GT-P7500 update JeppTC database

THIS IS A POST MOSTLY TO REMIND MYSELF OF THE PROCESS, IT MAY NOT WORK ON OTHER'S DEVICE.

For a tablet that already has JeppTC working the following steps need to be taken to update the charts:

0. Get update cycle for IPADs
1. Root device
a) get SuperSU v1.94 or newer
b) turn off tablet
c) turn on in recovery mode (keep pressed power and "volume down" simmoultaneouselly)
d) install SuperSU
e) device is rooted
2. Copy the following files in: \data\data\com.jeppesen.android.tc\files
a) airports.dbf
b) charts.bin
c) charts.dbf
d) charts.ini
3. Unroot device by deleting "busybox", "su" si "superuser" from the following locations:
a) data/local/bin/
b) data/local/xbin/
c) sbin/
d) system/bin/
e) system/xbin/
f) system/app/
g) system/sd/xbin/
4. Done

sâmbătă, 16 februarie 2013

Dupa ani si ani

Dupa ce nu am mai scris nimic aici de niste 3 ani buni azi am dat peste blog-ul unui programator care a reusit sa imi rapeasca vreo cateva ore si sa-mi aminteasca de faptul ca mi-am facut si eu un utilaj din asta la un moment dat (blog).

Fara alte povesti, asta e adresa blog-ului: http://www.codinghorror.com/blog/ iar vinovatul se numeste Jeff Atwood si este fondatorul site-ului stackoverflow.com
Daca drumul nu vi se intersecteaza (macar la un unghi obtuz) cu dezvoltarea de software cel mai probabil v-ati pierdut cateva minute citind chestia asta. Altfel, merita sa rasfoiti putin materialul produs de domnul mai sus mentionat.


...si ceva amuzant:
citat din Stroustrup: "C makes it easy to shoot yourself in the foot; C++ makes it harder, but when you do it blows your whole leg off."

Tot la capitolul amuzant trebuie mentionat si Bendeac care a produs productia prin 2009, dar eu abia acum am dat peste ea (stiu! e ca si cum ai pune bucata de slana si ceapa langa rata cu portocale):

(...)Scot si eu banii din buzunar si n-apuc sa-i intind ca in incinta patrunde val-vartej un cocalar la vreo 40 de ani. Tricou Adidas, bermude Adidas, papuci Adidas, sapca Adidas, creier Adidas. (...)
 Daca va intereseaza si restul istorisirii actionati cu incredere butonul Search al prietenului Google.